Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Kirkonkylän koulu on sopeutunut elämään työmaan vieressä

Sini Ovaskainen
Kun kirkonkylän koulua lähestyy Urjalan keskustan suunnasta, ammottaa edessä aidalla rajattu valtava monttu, jonka pohjalla työmiehet- ja koneet uurastavat yhtenäiskoulun perustuksia. Montun paikalla oli ennen Kirkonkylän koulun piha, jossa oppilaat temmelsivät välituntisin.

Mici Ojala, Miska Koivulammi, Juuso Harju, Veeti Pohjonen, Jussi Kuljuntausta, Jesse Savolainen, Saara Tallbacka, Emma Viholainen, Matias Heikkilä ja Juuso Viholainen (edessä) kuluttavat välitunnit samoihin puuhiin kuin ennenkin, vaikka koulupihan varustelutaso on rakennustyömaan vuoksi heikentynyt. Pojat pelaavat jalkapalloa, tytöt hyppivät hyppynarulla tai leikkivät hevosleikkiä.

Sini Ovaskainen
Kun kirkonkylän koulua lähestyy Urjalan keskustan suunnasta, ammottaa edessä aidalla rajattu valtava monttu, jonka pohjalla työmiehet- ja koneet uurastavat yhtenäiskoulun perustuksia. Montun paikalla oli ennen Kirkonkylän koulun piha, jossa oppilaat temmelsivät välituntisin.

Työmaa ei ole koululaisten menoa hidastanut. Korvaava piha-alue on aivan koulun vieressä kunnan puistossa. Jalkapallo on ollut tämän syksyn suosikkivälituntipuuha, sillä pihan leikkivälineet – kiipeilyteline, pukkitaistelupuomi, liukumäki, rekkitangot, palloseinät ynnä muut – on poistettu. Jäljellä on vain kaksi keinua kahtasataa oppilasta kohden.

Liikkuminen ja touhuaminen välitunneilla on lapsille mieluista. Sen sijaan työmaa kiinnostaa koululaisia yllättävän vähän.

– Yhteiselo on mennyt hienosti eikä vaaratilanteita ole ollut, kertoo koulukäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen opiskelija Maarit Lappalainen.

Lue lisää 24.9.2015 lehdestä.