Lukijan kuva: pieni bussionnettomuus asemalla

Urjalalaisen P. Koiviston auto lievässä kolarissa Urjalan asemanseudulla 1950-luvulla.

Kauniisti valaistu talo tuo joulutunnelmaa ohikulkijoillekin

Perttu Porttikivi ja Pinja Setälä ovat koristelleet talonsa varsin jouluiseksi ja kauniiksi näyttävin valoin. Kuvan toimitti Pirkko Porttikivi.

 

Toimituksen virheen vuoksi paperilehdessä julkaistun kuvan yhteydessä oli toinen nimistä väärin; kyseessä on Perttu eikä Pekka Porttikiven talo, toisin kuin lehdessä virheellisesti luki.

 

Haravointijätteet aisoihin!

Poikkeuksellisen lämmin marraskuu on venyttänyt syystöiden tekemistä pihoissa normaalia pidempään. Teki työt aikaisin tai myöhään, niin lehdet on korrektia hoitaa omalta tontilta suoraan kompostiin, eikä esimerkiksi naapurin tontille, kuten Teppo Tulppu tekee Aku Ankassa.

Nimim. ”Aikainen haravanheiluttaja”

Marraskuun sininen hetki Rutajärvellä

Rutajärvi ei ole vielä saanut jääpeitettä. Kuva: Tanja Tuorila

Maailma on kaunis

”Maailma on kaunis ja hyvä elää sille
Jolla on aikaa ja tilaa unelmille
Ja mielen vapaus ja mielen vapaus
On vapautta istua iltaa yksinänsä
Ja tuntea, tutkia omaa sisintänsä
Ja elää elämäänsä ja elää elämäänsä
On vapautta vaistota viesti suuremmasta
Ja olla kuin kaikua aina jatkuvasta
Ja elää elämäänsä ja elää elämäänsä…”
– Vexi Salmi –
Lähettäjä: Kristiina Mäkinen, Helsinki

Lankunsahausta 199-luvun alkupuolen malliin

1900-luvun alkupuolella Urjalassa sahattiin lankkuja tällaisella meiningillä. Kuvassa olevista henkilöistä ei ole tietoa. Ei myöskään tarkasta paikasta, jossa kuva on otettu. Kuva: Yrjö Salo

Harmaahaikara vieraili Pourunlammella

Mauri Helminen kertoi ajelleensa Pourunlammen ohi maanantaina 24. elokuuta noin klo 13.15 ja pysähtyi kuvaamaan harmaahaikaran laiturilta.

Lumikko esittäytyi

Raija Sulander lähetti toimitukseen kuvan lumikosta, jota seurasi kahden päivän ajan mökillään pääsiäisviikolla. Hän kertoi, ettei ollut aiemmin nähnyt siellä lumikkoa, vaikka aikaa on vietetty mökillä jo 20 vuotta.

Mahtava pottu

Kotitarveviljelijä Raimo Kuljuntausta on tyytyväinen satoonsa. Yksi perunoista oli riehaantunut, sillä on painoa oli kertynyt 470 grammaa.

Toukomadon tappajaiset

Urjalan isäntiä perinnetapaamisessaan ”Toukomadon tappajaisissa” Tampinkosken Käpälämäessä 8. elokuuta. Kuva: Vesa Huhtanen

Kosinta onnistui

Kosinta onnistui -kuvan lähetti Mauri Helminen 15.4.

Viivi ja Samu keihäsleirillä

– Viime viikonloppuna Viivi Välimäki ja Samu Kauppi osallistuivat maailmanmestari Thomas Röhlerin keihäsleirillä. Viivi ja Samu olivat myös sunnuntain Urheiluruudussa. Leiri oli aivan mahtava ja tuo uskoa lupaaville keihäänheittäjille, kertoo kuvan lähettänyt Anna-Stiina Välimäki.