Kirkonkylän koulu', Urjalan yhtenäiskoulu (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Kirkonkylän koulun saa purkaa

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on antanut tiistaina päätöksen Urjalan Kirkonkylän koulun purkamista koskevaan valitukseen, jonka teki vuosi sitten Pauli Lella. Hallinto-oikeus hylkää valituksen ja oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskevan vaatimuksen, joten Kirkonkylän koulun saa purkaa, kun koulutyö siirtyy ensi vuonna uuteen yhtenäiskouluun.

Kunnanjohtaja Hannu Maijala pitää päätöstä todella huojentavana ja myös hyvin selkeänä, sillä vaikka valituksen ohessa olleet lausunnot olivat purkamista vastaan, hallinto-oikeus hylkäsi valituksen.

Hallinto-oikeus toteaa ratkaisussaan muun muassa, että kirkonkylän koulurakennusta ei voimassa olevassa asemakaavassa ole osoitettu suojeltavaksi.

Kunnanjohtaja sanoo, että koulu puretaan aikaisintaan ensi vuoden keväällä. Tarkoitusta varten ensi vuoden budjettiin varataan riittävä määräraha. Rahaa varataan samalla myös yhtenäiskoulun piha-alueen rakentamiseen.