Glögi maistuu jouluisten tarjottavien kanssa. Seija kertoo olevansa oikea glögi-ihminen.
jouluruoka, kurkistus kaappiin, reseptit (muokattu 2.8.2022) Urjalan Ylläpito

Kurkistus kaappiin: tervetuloa joulun yllätysvieraat

Heli Lehtelä

Seija Oksan haastattelu aloittaa Kurkistus kaappiin-juttusarjan, jonka myötä tutustumme Urjalan tienoon ihmisiin ruoan kautta. Juttusarjan haastateltavat valikoituvat haastamisen kautta. Kukin haastateltava saa haastaa seuraajan itselleen.

– Tämmöisiä vierasvaroja olen ajatellut täksi jouluksi, rupattelee Seija Oksa ripotellessaan suolaisten joulutorttujen päälle kirsikkatomaatin puolikkaita.

Suolaisten torttujen kaveriksi hän on pyöräyttänyt makeansuolaisia makunautintoja klassisesta makuparista: piparitaikinasta ja sinihomejuustosta.

– Kun pakastimesta löytyy valmistaikinaa, niin nämä valmistuvat hetkessä. Ajattelin tarjota näitä glögin kanssa. Olen glögi-ihminen. Erityisen paljon tykkään vaaleasta glögistä.

Seija on tuttu näky Matkahuollon yhteydessä toimivan ravintola Onnellisen tiskin takaa. Hän on kokannut itseasiassa jo kolmisenkymmentä vuotta työkseen. Ensin Urjalan asemalla, sitten Nuutajärvellä ja nyt Laukeelassa Onnelliseksi muuttuneessa Onnikassa.

– Minulla ei ole mitään koulutusta tälle alalle, alun perin olin vaatetusalalla. Siskonikin ihmettelivät aikoinaan vuonna 89, kun aloin pitopalveluyrittäjäksi Urjalan asemalle, että miten sinä nyt pitopalvelun perustit, kun et kotona osannut kahviakaan keittää, Seija nauraa.

Elämäniloa pursuava Seija vertaa itseään Niskavuoren Hetaan. Elämän aikana on pitänyt selviytyä monista luopumisista. Heikko hän ei omien sanojensa mukaan ole vielä oppinut olemaan.

– Ja mitä vanhemmaksi tulen, niin sitä suuremmaksi rakkaus elämään minun sisälläni tuntuu kasvavan. Haluan kiittää lapsiani, ystäviäni ja asiakkaitani siitä, että olen saanut aina olla se, joka olen.

Poimi itsellesi tämän joulun maistuvimmat reseptit ja lue Seijan tarina 20.12. ilmestyvästä Urjalan Sanomien joulunumerosta tai jo tänään 19.12. klo 19 alkaen digilehdestä. Samalla saat selville kenen kaappiin Seija haluaa kurkistettavan.