pikkujoulut, reseptit (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Pikkujouluissa on lupa herkutella

Heli Lehtelä

Veden kielelle herauttava suklaa-kirsikkakakku on Johanna Hännisen loihtiman pikkujoulun buffetpöydän helmi, jolle kannattaa jättää tilaa. Modernista pikkujoulubuffetista löytyy vaihtoehtoja erilaisia ruokavalioita ajatellen. Kaikki ruokalajit, paitsi alkupaloiksi asetellut lohi- ja porotäytteiset ruisnapit, ovat gluteiinittomia aina ruokaisasta pastasalaatista alkaen. Siihen on nimittäin käytetty gluteiinitonta makaronia.

Juhlavaa, helposti
Toinen asia, mitä Johanna on ajatellut menua suunnitellessaan, on helppous. Kakunkin voi tehdä jo valmiiksi maustumaan ja kostumaan, niin ettei sille juhlapäivänä tarvitse tehdä kuin koristelu.

Valoa pimeään
Juhlapöydän kattaus on matala, jolloin sen yli ei tarvitse kurkkia vastapäätä ruokailevia. Tuikkukipoissa kynttilät palavat turvallisesti. Niillä, havuilla ja punaisilla marjoilla luodaan juhlaan jo aavistus joulusta.

Lue lisää tämän viikon Urjalan Sanomista 14.11.19 tai digistä jo keskiviikkona 13.11. klo 19 alkaen. 

Digilehti on postilakon vuoksi tällä viikolla veloituksetta avoinna kaikille. Tilaajana pääset lakon jatkuessa lukemaan lehtesi verkosta rekisteröimällä nyt digitunnuksesi, jotka sisältyvät kaikkiin tilauksiimme. Rekisteröintiä varten tarvitset asiakastunnuksen, jonka löydät laskuistasi. Mikäli tunnusta ei löydy, sitä voi tiedustella asiakaspalvelustamme.