Yleinen Urjalan Ylläpito

Sairaalanmäelle suunnitteilla uusi hoivakoti

Olli Ristimäki
Yksityinen yritys neuvottelee kunnan kanssa tontista Sairaalanmäellä rakentaakseen sinne uuden hoivakodin. Urjalan Sanomat uutisoi viime viikolla yksityisen hoiva-alan yrityksen kiinnostuksesta Urjalan vanhustenhoitoon.

Tontilla on tällä hetkellä Urjalan Talot Oy:n omistama rivitalo. Kunnanvaltuusto päätti maanantaina että kunta kustantaa rakennuksen purkamisen, koska tontille on vireillä uutta käyttöä. Kunnanjohtaja Hannu Maijalan mukaan keskusteluja on käyty tiiviisti. Hänen ymmärtäkseen vastapuoli on lähestymässä kuntaa tarjouksella aivan lähiaikoina.

Kunnanhallitus käsittelee tonttiasiaa ja vanhustenhuollon järjestelyä ensi maanantaina. Valtuuston päätettäväksi asia on tulossa elokuussa. Neuvottelujen vastapuoli ei ole halunnut nimeään vielä paljastettavan, mutta on luvannut itse tulla julkisuuteen lähiaikoina.

Neuvoteltavana olevan tontin koko on 8 600 neliötä, ja siinä on rakennusoikeutta 2 600 kerrosneliötä. Valmistuva vanhainkoti olisi näin ollen nykyistä pienempi.

Tontilla vielä seisova asuinrakennus on jo jonkin aikaa ollut pois asuinkäytöstä ja sieltä on katkaistu sähköt, lämmöt ja puhelinlinjat. Urjalan talot on luvannut hoitaa käytännön purkutyöt, jos kunta kustantaa urakan. Purkamisen hinnaksi on tässä vaiheessa arvioitu 40–70 000 euroa.

Lue lisää torstain 23.6 Urjalan Sanomista