Stop! Urjalan vettä ei voi juoda tällä hetkellä suoraan hanasta. Se pitää keittää ensin.
juomavesi, kolibakteeri (muokattu 23.9.2023) Pasi Salo

Vesijohtovedestä löytyi lisää vähäisiä määriä bakteereita – Urjalan juomavesi on keitettävä

Urjalan kunnan vesihuoltolaitoksen talousvedessä on havaittu torstaina 21. syyskuuta ja perjantaina 22. syyskuuta otetuissa talousvesinäytteissä pieniä määriä koliformisia bakteereita ja yksittäisiä suolistoperäisiä indikaattoribakteereita. Näin kerrotaan Urjalan kunnan vesihuoltolaitoksen ja terveydensuojeluviranomaisen lauantai-iltana julkaisemassa tiedotteessa.

Tästä johtuen juomavesi ja ruuanlaittoon käytettävä vesi on edelleen keitettävä vähintään viiden minuutin ajan Urjalan kunnan vesilaitoksen alueella.

Talousveden desinfiointi sekä verkoston huuhtelu on parhaillaan käynnissä. Kloorausta on tehostettu. Vedessä voikin esiintyä kloorin hajua. Desinfiointi tappaa haitalliset mikrobit.

Talousveden desinfiointi ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun. Vedellä voi peseytyä normaalisti.

Tilanteen kartoittamiseksi alueelta otetaan päivittäin lisää näytteitä. Niitä on otettu myös tänään lauantaina 23. syyskuuta. Lauantaina otettujen näytteiden tulokset valmistuvat sunnuntaina 24. syyskuuta.

Tuloksista tiedotetaan heti, kun vesinäytetulokset ovat valmistuneet.

 

Urjalan kunnan vesihuoltolaitos ja Tampereen kaupungin terveydensuojelu antoivat Urjalaan vedenkeittokehotuksen perjantaina (lue uutinen tästä).

Torstaina  21. syyskuuta otetuista vesinäytteistä löytyi koliformisia bakteereja. Löydös tehtiin Laukeelassa terveysaseman lähettyvillä normaalin näytteenoton yhteydessä.

Tilanteen kartoittamiseksi Urjalasta otettiin lisää näytteitä perjantaina 22. syyskuuta.

 

Häiriötilanteen selvittämiseksi Urjalan kunnan verkostoveden käyttäjiä pyydetään vastaamaan vedenkäyttöön liittyvään kyselyyn
https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/28565/lomakkeet.html

 

* Lauantaina 23.9. iltapäivällä julkaistua uutista on päivitetty noin kello 18.20. Tuoreita tietoja ovat uudet löydökset ja kloorauksen tehostaminen.