juomavesi, kolibakteeri (muokattu 22.9.2023) Pasi Salo

Juomavesi on keitettävä Urjalassa – Vedessä haitallisia mikrobeja

Urjalaan on annettu vedenkeittokehotus. Kaikki juomavesi ja ruoanlaittoon käytettävä vesi on keitettävä ennen käyttöä Urjalan vesilaitoksen alueella. Keittoaika on vähintään viisi minuuttia.

Juomavedessä voi olla tautia aiheuttavia mikrobeja, sillä torstaina  21. syyskuuta otetuista vesinäytteistä on löydetty alustavasti koliformisia bakteereja.

Kehotuksen takana ovat Urjalan kunnan vesihuoltolaitos ja Tampereen kaupungin terveydensuojelu.

Talousveden desinfiointi verkostossa on aloitettu, minkä vuoksi vedessä voi esiintyä kloorin hajua. Desinfiointi tappaa haitalliset mikrobit. Talousveden desinfiointi ei aiheuta terveyshaittaa vaan turvaa talousveden mikrobiologisen laadun. Vedellä voi peseytyä normaalisti.

 

– Löydös tehtiin Laukeelassa terveysaseman läheisyydessä normaalin näytteenoton yhteydessä. Se oli määrältään vähäinen. Desinfiointi aloitettiin heti, kun löydöstä alettiin epäillä, Urjalan kunnan vs. tekninen johtaja Raimo Nuikka kertoo.

Tilanteen kartoittamiseksi alueelta otetaan lisää näytteitä perjantaina 22. syyskuuta. Tutkimusten tulokset valmistuvat lauantaina 23. syyskuuta.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi.

Uusista tuloksista tiedotetaan viimeistään lauantaina 23. syyskuuta. Silloin annetaan tarvittaessa myös lisää toimintaohjeita.