hengitystieinfektiovastaanotto, Koronatilanne (muokattu 13.8. 18:35) Urjalan Ylläpito

Viialan terveysasemalla hoidetaan vain hengitystieoireisia

Tiistaina 17.3.2020 käynnistyy erillinen hengitystieinfektiovastaanotto Viialan terveysaseman tiloissa ja siitä syystä kaikki muu toiminta terveysasemalle väistyy toistaiseksi.

Koronavirustilanteen vuoksi hengitystieinfektio-oireisia potilaita ei oteta vastaan Toijalan, Kylmäkosken eikä Urjalan terveysasemilla muiden potilaiden ja henkilökunnan terveyden suojaamiseksi. Tarkoituksena on varmistaa, että vakavista oireista kärsivät saavat hoitoa.

Lievästä hengitystieinfektion oireista, kuten nuhasta, yskästä, kurkkukivusta, lihassärystä tai kuumeesta kärsivien tulee levätä ja sairastaa rauhassa kotona. Kotona tulee pysytellä kunnes oireet loppuvat.

Mikäli ilmenee tulee vakavia oireita, kuten hengenahdistusta tai yleistilasi laskee, terveydenhuoltoon tulee ottaa yhteyttä puhelimitse. Vastaanotoille pääsee vain puhelinsoiton perusteella.

Lääkärien vastaanotoilta, neuvoloista ja suun terveydenhuollosta ollaan asiakkaisiin yhteydessä, koska osa vastaanotoista siirretään vain toisille terveysasemille. Joissakin tapauksissa aikoja joudutaan perumaan.

Asiakkaat voivat ottaa yhteyttä keskitettyyn ajanvaraukseen, neuvoloihin tai sähköisen 24 h asioinnin kautta.

Myös Fimlab laboratorion Viialan toimipiste sulkeutuu 17.3.2020. Jo varattuja aikoja tullaan perumaan, mutta voitte itsekin tehdä muutokset varattuihin aikoihin joko sähköisen ajanvarauksen kautta tai puhelimitse.

Akaan terveyskeskuksen lääkärin vastaanottojen keskitetty ajanvaraus
puh. 040 335 2702

arkisin klo 8-16

Hammaslääkärien ajanvaraus
puh. 03 5691 2311

(ainoastaan puhelimitse)

ma-to klo 8-15, pe 8-14

ajanvaraus kiireelliseen hammashoitoon

särkyvastaanotolle ma-pe klo 8-10