Hyvä Joulumieli- keräys, ruoka-apu (muokattu 16.8.2022) Urjalan Ylläpito

Jouluna ruoka-apua kymmenille tuhansille perheille

Tänä jouluna Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä Joulumieli -keräyksessä jaettiin kaikkiaan 28 000 ruokalahjakorttia kotimaan vähävaraisille lapsiperheille. 70 euron arvoisen lahjakortin turvin vanhemmat voivat ostaa perheelleen ruokaa joulupöytään.

Suomen Punaisen Ristin marras-joulukuussa toteuttama kysely lapsiperheköyhyydestä osoittaa, että rahan puute näkyy vähävaraisten lapsiperheiden jääkaapissa myös arkena. Kyselyyn vastanneista sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista joka neljäs kertoi vähävaraisten perheiden joutuvan säästämään ruuasta tai ruokavalion olevan puutteellista perheen köyhyyden vuoksi.

Myös ruoka-avun tarve nousi kyselyssä esiin. Kyselyyn vastanneista 108:sta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisesta joka viides mainitsi vähävaraisten perheiden turvautuvan ruoka-apuun selvitäkseen arjesta.

– Tämä kertoo siitä, että köyhimmät lapsiperheet joutuvat jatkuvasti turvautumaan sellaisiin avun muotoihin, jotka on tarkoitettu väliaikaisiksi ja viimeisiksi vaihtoehdoiksi silloin, kun muut turvaverkot eivät riitä. Perusturva tulee saada sellaiselle tasolle, että se riittää jokaisessa lapsiperheessä elämisen perusasioihin, kuten terveelliseen ruokaan, Punaisen Ristin sosiaalisen hyvinvoinnin koordinaattori Maaret Alaranta painottaa.

Hyvä Joulumieli -keräykseen osallistui tänä vuonna tuttuun tapaan sekä yrityksiä että yksityislahjoittajia. Varsinainen keräystulos selviää alkuvuodesta kaikkien tilitysten saavuttua.

– Jokainen lahjoitus on tärkeä, sillä ihmisten auttamishalun ansiosta saamme avun vietyä perille, muistuttaa Punaisen Ristin varainhankinnan koordinaattori Regina Laurén.

– Haluan kiittää lämpimästi jokaista keräykseen osallistunutta lahjoittajaa ja vapaaehtoista.