Yleinen Urjalan Ylläpito

Urjalan kunta lupaa ruoka-avun sitä tarvitseville koululaisille, mutta ei kaikille

– Kunnan koululaisille tarjoama ruoka-apu jaetaan taloudellisin perustein niille, joille lasten arkilounaan järjestäminen etäopetuksen aikana aiheuttaa muuten vaikeuksia. Kuntia ei ole velvoitettu etäopetuksessa olevien lasten ruokailua järjestämään emmekä valitettavasti nykymallilla pysty jokaiselle 700 normaalioloissa kunnan lounasta syövälle lapselle ruokakassia tarjoamaan, selventää Urjalan kunnan hallinto- ja talousjohtaja Terhi Källi kunnan linjaa kouluruokailun järjestämisestä poikkeustilan aikana.

Källin mukaan etusijalle nousevat nyt vaikeassa tilanteessa olevat perheet, joille annetaan ruokakassiapua 13. toukokuuta saakka. 

– Palvelun jatkosta ja mahdollisista muutoksista keskustelemme maan hallituksen poikkeusoloja koskevien jatkopäätösten jälkeen. Tasapuolisuus ei tässä poikkeustilanteessa tarkoita saman jakamista kaikille, vaan sen varmistamista, että me kaikki selviämme tästä kriisistä eteenpäin niin pienin vaurioin kuin mahdollista. 

Avun tarvitsijat pääsevät ruoka-avun piiriin ottamalla Wilman kautta yhteyttä ruokahuoltopäällikkö Päivi Lammiin.