Yksityiskohta Laura Hynnisen teoksesta Monedula.
Red Brick Gallery, Urjala Soikoon (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Postmoderneja tuulahduksia Urjala Soikoon -festivaaleilla

Heli Lehtelä

Urjala soikoon -musiikkifestivaali ylitti tänä vuonna eri taidemuotojen rajoja raikkaasti, tuomalla visuaalisen taiteen musiikin rinnalle. Rajojen ylitys onnistui hämmentävän luontevasti porvoolaisen harpisti-kuvataitelija Laura Hynnisen taiteen kautta.

Nuutajärvellä Red Brick Galleryssä aina ensi lauantaihin saakka nähtävillä oleva Syitä laulaa -näyttely puhuttelee katsojaa, joka etsii teoksista syvempiä merkityksiä. Hynnisen visuaalisesta taiteesta löytyy muun muassa välittömästi tunnistettavia uskonnollisia symboleja, mutta katsoja jää väistämättä pohtimaan teosten äärelle pidemmäksi aikaa.

Hynninen yhdistelee eri aikakausilta tuttuja sommitelmia ja elementtejä postmodernisti, irrottaen ne alkuperäisestä merkityksestään ja valjasten ne uudelleen omalle ilmaisulleen.

Viime sunnuntaina Syitä laulaa -konsertissa visuaalisen taiteen tarinaa ikään kuin jatkettiin musiikin kautta, niin ikään postmodernilla twistillä. Taulujen tarinoista on tulossa äänite niille, jotka eivät ennättäneet kyseiseen konserttiin.

Lue lisää 7.11.19 Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo keskiviikona klo 19!