Marika Kinnusen teokseen Nuutajärven Red Brick Galleryssä hurmaantuu jokainen, joka rakastaa kesäisiä aamukävelyjä ja aamukasteen luomia kastehelmiä.
pölkinvuori, Red Brick Gallery, taidelasi (muokattu 4.8.2022) Urjalan Ylläpito

Kun puutarha tuli taiteeseen ja taide puutarhaan

Heli Lehtelä

Puutarhainnostus puraisi suomalaisia koronakeväänä tosissaan. Hauska sattuma on, että juuri tänä vuonna Urjalassa on tarjolla  taidetta nimenomaan viherpeukaloille. Nuutajärveläinen lasitaide on näet sulautunut osaksi Huhdissa sijaitsevaa Pölkinvuoren kasvimaailmaa ja kasvimaailman ihmeet ovat niin ikään löytäneet tiensä Nuutajärven Red Brick Galleryyn.

JuuriRoot, Garden of Glass -näyttelyssä on mukana teoksia koko joukolta lasitaiteilijoita, joten nähtävää riittää moneen makuun. Mukana ovat Henni Eliala, Alma Jantunen, Marika Kinnunen, Teemu Kylvö, Marjut Numminen, Jonas Paajanen, Anu Penttinen, Paula Pääkkönen, Johannes Rantasalo, Gina Salaris, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz, Heikki Viinikainen ja Aino Vilpas.

Kaksiosainen näyttely on avoinna elokuun loppuun saakka, joten sen voi käydä katsomassa useampaankin kertaan. Pölkinvuoren taidepolku toimii nimittäin muuttuvan ympäristötaideteoksen tavoin. Kokemus vaihtuu sen mukaan, mitkä kasvit kulloinkin ovat vuorossa kukoistaa ja luoda taustoja ikivihannalle lasikasvillisuudelle.