Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

”Sanan virkkoi, noin nimesi”

Sini Ovaskainen
Kalevalan toinen laitos, niin sanottu Uusi Kalevala täyttää ensi vuonna 170 vuotta. Urjalassa otettiin juhlavuoteen varaslähtö, sillä kirjastossa on luettu Kalevalaa ääneen joka toinen viikko jo syyskuusta lähtien. Marja-Leena Salon johdolla kokoontuva ryhmä kansalliseepoksesta kiinnostuneita pääsi tiistaina 17. runoon, jossa Väinämöinen rellesti Antero Vipusen vatsassa.

Kalevalan säkeet on helpompi sisäistää ääneen luettuna. Osa kuulijoista seuraa tarinaa samalla omasta Kalevalastaan.

Sini Ovaskainen
Kalevalan toinen laitos, niin sanottu Uusi Kalevala täyttää ensi vuonna 170 vuotta. Urjalassa otettiin juhlavuoteen varaslähtö, sillä kirjastossa on luettu Kalevalaa ääneen joka toinen viikko jo syyskuusta lähtien. Marja-Leena Salon johdolla kokoontuva ryhmä kansalliseepoksesta kiinnostuneita pääsi tiistaina 17. runoon, jossa Väinämöinen rellesti Antero Vipusen vatsassa.

– Tällä hetkellä viimeinen kokoontuminen on sovittu joulukuulle, mutta näyttää siltä, että lukeminen jatkuu ensi vuonna, sanoi Salo.

Kalevalan runot ovat täynnä mielikuvituksellisia olentoja ja mytologiaa. Suomalaisten kansalliseeposta on käyttänyt lähdeaineistonaan muun muassa kirjailija J. R. R. Tolkien.

– Jos ei tarina olisi kiinnostava, ei täällä olisi näin paljon porukkaa kerrasta toiseen, huomautti Asko Viholainen.

Lue lisää 15.11. lehdestä tai jo tänään klo 19 digilehdestä!