Poliisin tehovalvonta (muokattu 7.9.2022) Urjalan Ylläpito

Ensi viikolla tehovalvotaan ajo- ja lepoaikoja

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa maanantaista sunnuntaihin 15.-21.10.2018. Valtakunnalliseen tehovalvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset. Valvontajakso on samalla osa Euroopan liikennepoliisiverkoston (TISPOL) Euroopan laajuista valvontateemaa.

Raskaan liikenteen valvonta on ollut yksi poliisin liikenneturvallisuustyön painopistealueista vuonna 2018. Valvonnan tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen sekä harmaan talouden ja kuljetusrikollisuuden torjunta.

– Liikenneturvallisuuden näkökulmasta valvontaa kohdennetaan erityisesti edellisillä valvontajaksoilla havaittuihin selkeimpiin epäkohtiin, mm. ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen. Lisäksi valvonnan erityiskohteena ovat kuorman varmistaminen sekä ajoneuvojen kunto, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Vuoden 2018 aikana aikaisemmin järjestettyjen valvontajaksojen yhteydessä on tarkastettu 3247 kotimaista ja 729 ulkomaista raskasta ajoneuvoa. Tälläkin kertaa on tavoitteena noin 1700–1800 ajoneuvon tarkastaminen.