Yhtenäiskoulun rehtori (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Petri Tuomisto rehtoriksi niukasti

Liikuntatieteiden maisteri Petri Tuomisto Porista on valittu Urjalan yhtenäiskoulun rehtoriksi. Sivistyslautakunta päätti Tuomiston valitsemisesta niukasti äänin 4–3.

Sivistystoimenjohtaja esitti lautakunnalle, että viran hakuaikaa olisi jatkettu, koska kukaan hakijoista ei ollut saapuneiden hakemusten, suoritettujen haastattelujen ja soveltuvuusarviointien perusteella sopiva haettavana olevaan virkaan.

Mikko Ristimäki (kesk) kuitenkin esitti Petri Tuomiston valintaa rehtoriksi, eikä kenenkään valintaa varasijalle. Esitykseen sisältyi, että mikäli Petri Tuomisto ei ota tehtävää vastaan, virka pannaan välittömästi uudelleen hakuun sivistystoimenjohtajan esityksen mukaisesti. Tuija Näppinen (sd) kannatti Mikko Ristimäen ehdotusta. Äänestyksessä tälle kannalle asettuivat lisäksi Mari Rydenfelt-Kurtti (ps) ja Erja Aaltonen (kok).

Uuden rehtorin toivotaan olevan käytettävissä sivistystoimen asiantuntijatehtäviin ennen varsinaisen viranhoidon alkua elokuussa.