Yhtenäiskoulun rehtori Heli Lehtelä

Rehtorin virka ei tule vielä auki

– Sivistyspalvelukeskuksen talousarvio on laadittu niin, että yhtenäiskoulun ja Väinö Linnan lukion rehtorin virka ei tule auki kuin aikaisintaan keväällä 2022, kertoo sivistysjohtaja Juha Salo.

Tällä hetkellä vt. rehtorina toimii luokanopettaja Jenni Santaranta ja apulaisrehtorina opinto-ohjaaja Aino Niemi.

– Käytännössä työnjako menee niin, että Santaranta hoitaa henkilöstöhallintoon ja talouteen liittyvät asiat sekä peruskoulun opetuksen suunnittelun. Niemi taas vastaa lukion käytännön arjen pyörityksestä, Salo kertoo.

Syy sille, että asiassa jatketaan poikkeusjärjestelyin on taloudellinen.

– Haluan toimia varovaisen talouden periaatteella, vaikka koronan jälkeen saatu ylimääräinen valtionavustus paikkasikin tilannetta. Nyt ei ole esimerkiksi eläköitymisiä tiedossa ja viran laittaminen auki aiheuttaisi sen, että meillä olisi yksi tarpeen ylittävä opettajanvirka, sivistysjohtaja Juha Salo sanoo.