Välkkäliigan ikonit Riku Savikko ja Arto Aalto ovat siirtyneet kentältä kentän laidalle vastaamaan otteluiden käytännön järjestelyistä. Molemmat pelasivat Välkkäliigaa koko yläkoulun. Riku valittiin kahdesti kauden herrasmiespelaajaksi, Arto voitti kahdesti pistepörssin.
Huhdin koulu (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Välkkäliigan ikonit ottivat vetovastuun

Sini Ovaskainen

Huhdin koulussa pelataan neljättä kautta välkkäliigaa. Kyseessä on koulun sisäinen sählyliiga, jossa on tänä lukuvuonna mukana seitsemän yläkoululaisista muodotettua joukkuetta.

Toiminnan aloitti vararehtori Jyrki Hakasuo. Vuosien varrella mukaan on tullut yhä enemmän liigamaisia piirteitä, muun muassa playoffit ja pistepörssi. Koska välkkäliiga on kouluaikana tapahtuvaa aktiviteettia, koulunkäynti on sidottu osaksi toimintaa. Jos joukkueen pelaaja saa negatiivisen merkinnän Wilmaan, siitä seuraa yhden ottelun pelikielto.

Tänä syksynä vetovastuun liigan pyörittämisestä ottivat välkkäliigan ikonit Arto Aalto ja Riku Savikko. Toiminta käynnistyi heidän aloittaessaan yläkoulun, ja molemmat pelasivat kaikki kolme kautta. Nyt he ovat siirtyneet lukioon.

– Välillä tekisi mieli mennä itsekin pelaamaan, mutta mukavaa on olla järjestäjänkin roolissa, sanoo Arto Aalto.

Lue lisää 5.11.2015 lehdestä. Katso myös video digilehdestä.