Yleinen Urjalan Ylläpito

Huhdin koulun käyttökielto on peruttu

Olli Ristimäki
Koulutyö saa jatkua Huhdin koulussa myös vuodenvaihteen jälkeen. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut päätöksensä rakennuksen käyttökiellosta 1.1.2016 alkaen, perustuen kiinteistössä tehtyihin korjaustöihin ja sisäilmatilanteen parantumiseen. Sisäilma- ja oiretilannetta tulee kuitenkin seurata.

Olli Ristimäki
Koulutyö saa jatkua Huhdin koulussa myös vuodenvaihteen jälkeen. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on kumonnut päätöksensä rakennuksen käyttökiellosta 1.1.2016 alkaen, perustuen kiinteistössä tehtyihin korjaustöihin ja sisäilmatilanteen parantumiseen. Sisäilma- ja oiretilannetta tulee kuitenkin seurata.

Sivistystoimenjohtaja Juha Salo sai tiedon avin kannasta perjantaina puhelimitse. Hän kuvaa päätöstä odotetuksi, mutta samalla joululahjaksi Urjalan kunnalle.

– Kunnanhallitus vaati päätöksen kumoamista, koska korjauksia on tehty ja tilanne on parantunut. Siihen uskottiin aika vahvasti, vaikka jotain suunnitelmia käyttökiellon varallekin oli tehtynä. Kyllä se tukala paikka kuitenkin olisi ollut.

Huhdin koululle on hankittu opettajille väistötiloja, jotka ovat Salon mukaan täydellä teholla käytössä. Poikkeustilanne jatkuu ensi vuoden ajan, kunnes uuden yhtenäiskoulun on määrä olla valmis.

– Tämä vaatii joustoa vähän kaikilta, myös työnantajalta, Salo sanoo.

Lue lisää torstain 17.12 lehdestä