Huhdin koulu, sisäilma (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Huhdin koulun kohtalon hetki lähenee

Urjalan kunnan sisäilmatyöryhmä kokoontuu ensi viikolla käsittelemään Huhdin koulun tilannetta. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto asetti kesällä Huhdin koululle käyttökiellon, joka alkaa 1.1.2016, sekä 50 000 euron uhkasakon, mikäli käyttökieltoa ei noudateta. Rakennuksessa on sen jälkeen tehty toimenpiteitä sisäilman parantamiseksi.

Koulurakennuksessa työskenteleville on tänä syksynä tehty uusi oirekysely, jonka tulokset sisäilmatyöryhmä saa tietoonsa kokouksessa. Lisäksi aineistona on rakennusinsinööritoimiston laatima rakennetutkimus Huhdin koulusta ja ilmanvaihtosuunnittelijan näkemys uusien järjestelmien vaikutuksesta sisäilman laatuun. Työterveyshuolto antaa riskinarvion rakennuksessa työskentelemisen vaikutuksesta terveyteen.

Näiden selvitysten perusteella sisäilmatyöryhmä pohtii, onko sisäilman laatua pystytty parantamaan riittävästi. Urjalan kunnanhallitus päättää kokouksessaan 23. marraskuuta, millainen lausunto aluehallintovirastolle lähetetään Huhdin koulun tilanteesta.