Urjalassa ei ole vielä paljon ehdokkaita tuleviin kuntavaaleihin.
Kuntavaalit (muokattu 1.12.2020) Heli Mustonen

Kuntapolitiikassa tuuletetaan ensi keväänä

Urjalassa ei ole vielä paljon ehdokkaita tuleviin kuntavaaleihin.

Ensi vuoden kuntavaaleihin varustautuminen on jo alkanut, niin puolueissa kuin paikallislehdessäkin. Soittokierros puolueisiin kertoi, että joka ryhmässä on käynnistelty toimintaa jo tovi sitten. Ehdokkaita ei kellään ole vielä juhlaksi asti, mutta ilmassa oli toiveikkuutta ja tavoitteita. Jokainen puolue ilmaisi halunsa saada listalleen nimiä, mutta paljon oli vielä auki. Kokosimme soittokierroksen annin keskiaukeamalle, juttu toimii paikallislehden lähtötöräyksenä kevään kuntavaaleihin.

Ensi vuonna Urjalan kuntapolitiikkaa tuuletetaankin oikein olan takaa. Uusi kunnanjohtaja Annu Kuusisto aloittaa pestissään vuoden alussa, ja kunnan päättäjät vaihtuvat kevään vaalien myötä kesäkuun alusta.

Kuusistolla onkin edessään tuulinen paikka uudessa pestissä. Toisaalta edessä on puhdas pöytä, jolta aloittaa ja tulla tutuiksi. Samalla valtuustosta saattaa kuitenkin joko äänestäen tai ehdokasasettelun myötä tippua pois konkareita, joiden apu ja tietämys olisi varmasti ollut tuiki tarpeen. Paitsi uudelle kunnanjohtajalle, myös muulle valtuustolle ja siten luonnollisesti myös kuntalaisille.

Osa puolueista kertoi, että istuvat valtuutetut ovat luvanneet lähteä mukaan uudelle kierrokselle. Toivoa varmasti sopii, että uudessakin valtuustossa on mukana jokunen jo kuntapolitiikan hallitseva konkari – tämä on tullut ilmi kuntalaistenkin kanssa keskustellessani.

Vaaleista on varmasti luvassa kiinnostavat. Paikallislehti on tuttuun tapaan vahvasti mukana vaalikeväässä: avaamme myös verkkosivuillemme vaalikoneen, jossa ehdokkaat pääsevät vastaamaan kuntalaisten kysymyksiin ja valottamaan ajatuksiaan.

Nyt kevät tuntuu vielä kaukaiselta ja joulukin on juhlimatta välistä, mutta yllättävän nopeasti se vaalikevät on pian taas käsillä