Kuntavaalit (muokattu 3.8. 14:42) Marjo Alste

Kuntapolitiikassa tuuletetaan ensi keväänä

Ensi vuoden kuntavaaleihin varustautuminen on jo alkanut, niin puolueissa kuin paikallislehdessäkin. Soittokierros puolueisiin kertoi, että joka ryhmässä on käynnistelty toimintaa jo tovi sitten, osa hyvissä ajoin jo kesällä. Ehdokkaita ei kellään ole vielä juhlaksi asti, mutta ilmassa on toiveikkuutta ja tavoitteita.

Jokainen puolue ilmaisi halunsa saada listalleen lisää nimiä, mutta paljon on vielä auki. Kokosimme soittokierroksen annin keskiaukeamalle, juttu toimii paikallislehden lähtötöräyksenä kevään kuntavaaleihin.

Ensi vuonna Urjalan kuntapolitiikkaa tuuletetaankin oikein olan takaa. Uusi kunnanjohtaja Annu Kuusisto aloittaa pestissään vuoden alussa, ja kunnan päättäjät vaihtuvat kevään vaalien myötä kesäkuun alusta ainakin osin.

Kuusistolla onkin luvassa melkoinen startti uudessa pestissä. Toisaalta edessä on puhdas pöytä, jolta aloittaa ja tulla tutuiksi. Samalla valtuustosta saattaa kuitenkin joko äänestäen tai ehdokasasettelun myötä tippua pois konkareita, joiden apu ja tietämys olisivat varmasti tuiki tarpeellisia. Paitsi uudelle kunnanjohtajalle, myös muulle valtuustolle ja siten luonnollisesti myös kuntalaisille.

Osa puolueista kertoi, että istuvat valtuutetut ovat luvanneet lähteä mukaan uudelle kierrokselle. Toivoa varmasti sopii, että uudessakin valtuustossa on mukana jokunen jo kuntapolitiikan hallitseva konkari – toive on tullut ilmi myös kuntalaisten  kanssa keskustellessani.

Vaaleista on varmasti luvassa kiinnostavat. Paikallislehti on tuttuun tapaan vahvasti mukana vaalikeväässä: avaamme myös verkkosivuillemme vaalikoneen, jossa ehdokkaat pääsevät vastaamaan kuntalaisten kysymyksiin ja valottamaan ajatuksiaan.

Vaalit tuntuvat vielä kaukaiselta, ja joulukin on juhlimatta välistä, mutta yllättävän nopeasti se vaalikevät kiireineen on taas käsillä.

12.11.2020 Marjo Alste, marjo.alste@urjalansanomat.fi