Kuntavaalit, Pasi Ruuska (muokattu 27.10.2022) Urjalan Ylläpito

Pasi Ruuskakin jätti kertomatta tuomiostaan

Minna Mäkelä

Urjalan perussuomalaisten kuntavaaliehdokas Pasi Ruuska on saanut Pirkanmaan käräjäoikeudessa sakkotuomion kahdesta lievästä pahoinpitelystä vuonna 2013. Ruuska ei ole kertonut asiasta puolueelle. Valtuutettu ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Ruuska on toinen saman puolueen ehdokas, joka on jättänyt saamansa rikostuomion kertomatta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen uutiset verkkosivuillaan tänään torstaina aamulla.

Pasi Ruuska toteaa Urjalan Sanomille, että hän on kertonut asiasta omilla verkkosivuillaan ja että hän on päivittänyt tiedot ennen ennakkoäänestyksen alkamista.

Ruuskan sivuilla kerrotaan seuraavasti:

– Vuonna 2011 ja 2012 taitteissa tapahtuneesta minua on sakotettu lievästä pahoinpitelystä 50 päiväsakolla ja määrätty 100 euron korvaukseen kantajalle. Suojelin henkilöä, molemmilla kerroilla, toisen henkilön agressiolta. Myönsin pitäneeni kahteen otteeseen henkilöa ranteista kiinni ja painaneeni istumaan, vastoin kyseisen henkilön tahtoa. Ruumiinvammaa ei aiheutunut.

– Olen myös saanut ylinopeussakkoja ja ajokorttini on kerran ollut 8 viikkoa ”kuivamassa” useamman perättäisen lievän liikennerikkomuksen vuoksi. Suurin sakko taisi olla 20 päiväsakkoa.”

Ruuskan saama sakkorangaistus oli 1 500 euroa. Ruuska ei valittanut tuomiosta.

Hän kertoo, että on ottanut asian esille yleisellä tasolla, kun hän oli edellisen kerran ehdolla kuntavaaleissa vuonna 2012, mutta ei kuitenkaan sittemmin kertonut saamastaan tuomiosta.

– Varmasti tällä on vaikutuksia vaaleissa, mutta se tulee, mitä tulee. En ole asiasta ylpeä, vaikka jokainen olisi toiminut tilanteessa samalla tavalla ja suojellut toista henkilöä.

Pasi Ruuska ajattelee myös, että tuomiosta on jo pitkä aika.