poliisiuutiset, varkaudet (muokattu 4.8.2022) Urjalan Ylläpito

Varas kävi asukkaiden nukkuessa

Heli Lehtelä, Minna Mäkelä

Juhannusviikonloppuna urjalalainen pariskunta ällistyi, kun huomasi sunnuntaina aamulla herättyään autonsa kadonneen pihasta. Pian he huomasivat myös arvoesineitä, avaimia ja henkilöllisyyspapereita kadonneen.

– Nukuimme tyytyväisinä viereisessä huoneessa, kun kaikki housuntaskuja myöten oli tutkittu. Ovien väliin oli vain laitettu tyynyjä, etteivät ovet kolahtelisi, kertoo rikoksen uhri.

Kaikeksi onneksi yöllisen kutsumattoman vieraan tulo ja lähtö  olivat tallentuneet viereisen yrityksen valvontakameraan varsin hyvälaatuisina.

Kävellen paikalle tullut naishenkilö oli mennyt ensin ulkorakennukseen ja löytänyt sieltä vara-avaimen, jolla oli päässyt sisään asuntoon. Niin ikään valvontakameran tallenteen mukaan  henkilö oli poistunut tuntia myöhemmin paikalta anastamallaan autolla, jonka  avaimet hän oli löytänyt sisältä asunnosta.

Poliisi otti yhteyttä jo kaksi päivää myöhemmin rikoksen uhreihin, sillä heidän autonsa oli löytynyt hylättynä ja huonoon kuntoon tärveltynä Helsingistä. Myös yöllinen vieras oli otettu kiinni lentoasemalta ennen kuin hän ehti ulkomaanlennolle.

Poliisi vahvistaa tapahtuneen

Tutkinnanjohtaja Tuomas Korhonen Valkeakosken poliisista vahvistaa, että poliisi on tutkinut Urjalassa omaisuusrikosta. Hän ei kuitenkaan kommentoi lakiin vedoten yksittäisen rikoksen yksityiskohtia.

Korhonen sanoo, että esitutkinta on kesken ja siten salassa pidettävä. Julkinen asiasta tulee, kun se käsitellään käräjäoikeudessa.