Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Ensi viikolla Urjalan yksinyrittäjät voivat hakea tukea

Urjalan kunnan elinkeinoasiamies Satu Sarin kannustaa yrittäjiä käyttämään kunnan elinkeinopalvelujen tarjoamaa maksutonta yritysneuvontaa. Sarinin lisäksi sitä saa myös Piritta Forsténilta.

Heli Lehtelä

– Olemme päätyneet kaikkien Pirkanmaan kuntien kanssa siihen, että laitamme yksinyrittäjien korona-avustuksen hakuun yhteisen sähköisen järjestelmän kautta. Haku avautuu tukialusta.fi-sivustolla ensi viikolla, kertoo Urjalan elinkeinoasiamies Satu Sarin.

Tarkka päivämäärä järjestelmän avautumiselle selvinnee näinä päivinä.

– Pirkanmaan liiton rahoittaman järjestelmän avulla saamme hakemukset sisään vahvan tunnistautumisen kautta, ja kun maakunnan kaikkien kuntien tiedot ovat samassa paikassa. Sama järjestelmä mahdollistaa vertailukelpoisen datan ja tilastoinnin kertymisen.

Urjalan osalta yksinyrittäjien 2 000 euron avustushakemuksia on odotettavissa enintään 200, koko Pirkanmaan osalta taas kymmenisen tuhatta.

– Avustusrahoja on luvattu olevan riittävästi, jotta kaikki hakemuksen tekevät tukikelpoiset yritykset myös avustuksen saavat. Hakemukset pyritään seulomaan täällä Urjalassa mahdollisimman ketterästi ja päätökset annetaan viikoittain, Sarin lupaa.

Neuvoja hakemuksen täyttämiseen voi kysyä niin ikään maakunnallisesta neuvontapuhelimesta, mutta myös Urjalan kunnan elinkeinopalveluista. Kaikki yritykset saavat muuhunkin yritystoimintaan liittyvää maksutonta yrityisneuvontaa paikallisesti.

Urjalan kunnanhallitus päättää ensi maanantaina Satu Sarinin määräämisestä väliaikaisesti virkamieheksi, jolloin hän saisi päätöksenteko-oikeuden tukihakemusten käsittelyä koskien.