Koronatuki, yritykset (muokattu 4.8. 15:36) Urjalan Ylläpito

Kustannustuki haettavissa vielä kuun loppuun

Urjalan Sanomat

Koronan vuoksi vaikeuksissa olevat yritykset voivat hakea Valtiokonttorin maksamaa kustannustukea. Tuki on haettavissa maanantaihin 31. elokuuta kello 16.15 saakka.

Ehtona tuen saamisessa on, että yrityksen oma liikevaihto on pudonnut yli 30 prosenttia vertailukauteen nähden ja että yrityksellä on palkkakuluja ja kiinteitä kuluja, joita on vaikea sopeuttaa. Lisäksi yrityksen toimialan on kuuluttava tuen piiriin. Yritysten kokoa tai yhtiömuotoa ei ole rajoitettu. Yritysten ohella myös yhdistykset ja säätiöt, joilla on liiketoimintaa, voivat saada tukea.

Tukea voi saada maksimissaan 500 000 euroa yritystä kohden. Tukea ei voida myöntää, jos yrityksen koko vertailukauden liikevaihto on yhteensä alle 20 000 euroa tai jos maksettava tuki olisi alle 2 000 euroa.

Tuki haetaan Valtiokonttorin verkkosivuilta sähköisellä lomakkeella. Verkkosivuilta löytyy myös lista tuen piiriin kuuluvista toimialoista. Kustannustuen tavoitteena on turvata yritystoiminnan jatkuvuutta ja ylläpitää taloudellista tuotantokapasiteettia sekä siten vähentää konkurssiin ajautuvien yritysten määrää.