Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Alueen paikallislehdet järjestävät yhdessä mediakasvatusiltapäivän

Mediakasvatus perusopetuksessa –selvityksen mukaan, opettajat kokevat, että mediakasvatus on aiempaa tärkeämpää kouluissa. 

– Kriittisestä medialukutaidosta on tullut yhä keskeisempi kansalaistaito. On tärkeää, että kouluissa puhutaan luotettavan mediasisällön merkityksestä ja vastuullisen journalismin pelisäännöistä, mediakasvatusasiantuntija Hanna Romppainen Sanomalehtien Liitosta sanoo.

Mediaan, mediasisältöihin ja mediataitoihin liittyviä aiheita käsittelee opetuksessaan vähintään viikoittain miltei 70 prosenttia selvitykseen vastanneista opettajista. Opettajat kuitenkin kaipaavat mediakasvatukseen lisää tukea ja työkaluja.

Alueen lehdet ja Sanomalehtien Liitto järjestävätkin yhdessä Mediakasvatus-iltapäivän Sanomalehtiviikolla. Koulutus sopii parhaiten yläkoulun ja toisen asteen opettajille oppiaineesta riippumatta. Mukana ovat Loimaan Lehti, Auranmaan Viikkolehti, Lauttakylä-lehti, Punkalaitumen Sanomat, Somero-lehti ja Urjalan Sanomat.

 – Haluamme yhdessä tuoda esiin vastuullisen median pelisääntöjä ja sitä, mikä merkitys vastuullisesti ja luotettavasti toimivalla medialla on ihmisille ja yhteiskunnalle paikallisesti ja valtakunnallisesti, Urjalan Sanomien päätoimittaja Heli Lehtelä sanoo. 

Tilaisuudessa kuullaan journalisti, mediaopettaja ja oppikirjailija Tuomas Kasevan luento Journalismi totuudenjälkeisessä ajassa, jonka jälkeen on vuorossa yhteinen Totuustyöpaja, jonka tehtävän voi viedä suoraan omassa luokassa tehtäväksi.

Lehdet kertovat iltapäivässä myös omista arjen pelisäännöistään vastuullisen ja luotettavan journalismin tekemisessä tilattavassa paikallislehdessä.

Mediakasvatus-iltapäivä opettajille 3. helmikuuta klo 15–18 Maatalousmuseo Sarassa, Vanhankirkontie 383, 32200 Loimaa. Ennakkoilmoittautuminen viim. 30.1. osoitteeseen info.loimaanlehti@gmail.com. Liitä mukaan yhteystietosi sekä Urjalan Sanomat/koulun nimi.