Yleinen Urjalan Ylläpito

Nuorten työllistämistuki jatkuu Urjalassa joustavana

Urjalan työttömistä työnhakijoista joka kymmenes on alle 25-vuotias. Urjalan kunta onkin pyrkinyt tukemaan nuorten kesätyöllistämistä muuttamalla tuen kriteereitä entistä joustavimmiksi.

Tulevana kesänä jatketaan samaan malliin. Näin ainakin ehdotetaan maanantaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle.

Tukea voidaan myöntää myös seurakunnalle ja valtiolle. Myös ajanjakso on joustava ja tuen määrä riippuu työsuhteen pituudesta.

Urjalan kunta tukee yrityksiä, yhteisöjä ja yksityisiä henkilöitä, jotka työllistävät toukokuun puolivälistä syyskuun alkuviikolle. Työllistettävien pitää olla 13-29-vuotiaita.

Tukea maksetaan 300 euroa per työllistämisjakso, kun työjakson pituus on vähintään 120 tuntia 4-8 viikon aikana. Työpäivän pituus on oltava vähintään neljä tuntia. Tukea maksetaan 200 euroa per jakso, jos jakson pituus on vähintään 60 tuntia 2-4 viikon aikana.

Työllistetty ei saa olla yrittäjän perheenjäsen tai osakkaan yrityksessä. Avustusta saa vain kerran samasta nuoresta vuoden aikana. Sitä ei myönnetä nuoresta, joka on kunnalla kesätöissä vuoden aikana. Avustusta voidaan myöntää saman nuoren työllistämiseen enintään kolme kertaa.