Joulusää, sääennuste (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Joulun menoliikenteessä sateita ja paikoin huonoa ajokeliä

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan joulun menoliikenne alkaa sateisessa säässä. Perjantaina 20.12. aamulla maan etelä- ja keskiosaan saapuu lännestä sadealue. Etelässä sateet tulevat enimmäkseen vetenä. Maan keskiosassa sade tulee märkänä lumena tai räntänä, ja ajokeli heikkenee huonoksi. Perjantaina päivällä maan pohjoisosassa on poutaista pakkassäätä, mutta illalla pohjoisessakin alkaa sataa lunta.

Lauantaina sateita tulee lähinnä Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Etelä-Lapissa, missä lumisade ja jäätävä tihku heikentävät ajokelin huonoksi. Keski- ja Pohjois-Lapissa on enimmäkseen poutaista pakkassäätä.

– Lauantaina maan etelä- ja keskiosassa on lauhaa ja paikoin sumuista, paikoin tulee myös tihkua, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko.

Sunnuntai on koko maassa epävakainen päivä, mutta sademäärät jäävät vähäisiksi. Etelässä sataa ajoittain heikkoa vesisadetta tai tihkua, maan keskivaiheilla räntää tai heikkoa lumisadetta, ja pohjoisessa taas jäätävää tihkua tai vähän lunta.

Aatonaattona maanantaina maan pohjoisosaan saapuu runsaampia lumisateita, ja ajokeli muuttuu pohjoisessa huonoksi. Maan etelä- ja keskiosassa on edelleen lauhaa. Etelässä on paikoin sumua ja ajoittain sataa heikkoa vesisadetta tai tihkua, maan keskiosassa tulee myös heikkoa lumisadetta.