sääennuste (muokattu 4.8. 20:08) Urjalan Ylläpito

Viikosta tulee helteinen suuressa osassa maata

Suomessa vallitsee korkeapaine ja sää lämpenee suuressa osassa maata varsin tukaliin hellelukemiin. Päivän maksimilämpötilat kohoavat etenkin maan etelä- ja
keskiosassa keskiviikosta alkaen monin paikoin yli 30 asteeseen.

Ennustetut lämpötilat saattavat toteutuessaan rikkoa myös asemakohtaisia kesäkuun lämpöennätyksiäkin. Lisäksi järvien pintavedet lämpenevät ajankohtaan nähden selvästi tavanomaista korkeampiin lukemiin, maan etelä- ja keskiosassa monin paikoin noin 25 asteeseen. Myös Lapissa sää on monin paikoin helteistä, mutta viikon lopulla sää viilenee pohjoisesta alkaen.

Helteisessä korkeapaineessa sää on arvatenkin aurinkoinen ja poutainen, mutta keskiviikosta alkaen paikallisten sade- ja ukkoskuurojen mahdollisuus kasvaa ensin Lapissa, ja viikon lopulla myös maan keskivaiheilla. Paikalliset kuurosateet liittyvät rintamavyöhykkeeseen, joka liikkuu viikon lopulla vähitellen etelämmäs vetäen jälkipuolellaan Suomeen viileämpää ilmaa pohjoisesta.

Hellesää kestää pisimpään maan etelä- ja länsiosassa, näillä näkymin ensi viikon alkupuolelle saakka. Ennusteiden epävarmuus kasvaa kuitenkin merkittävästi heti viikonlopun jälkeen, koskien lämpötilan lisäksi myös pilvisyyttä ja sateita.