Viikonloppuna urheilukentän kaukalossa näytti tältä eikä parempaa ole luvassa. Vettä, aina vaan vettä.
sääennuste Heli Mustonen

Voi, urjalalainen, nyt ei lähdetä luistelemaan

Joulun sää näyttää Urjalassa siltä, että kymmeneen vuorokauteen ei tarvitse haaveilla ainakaan ulkojäiden jäädyttämisestä. Kylmintä on ensi lauantaina ja silloinkin miinusasteita on vain alimmillaan – 4 astetta.

Tiistai ja keskiviikko mennään plussalla ja aattona torstaina siirrytään yöllä pienen pakkasen puolelle. Pientä pakkasta riittää maanantaihin saakka, kunnes jälleen aletaan mennä hitusen plussan puolella.

Ennusteiden mukaan ulkojäistä voi alkaa varovasti haaveilla vuodenvaihteen jälkeen 4.tammikuuta alkaen. Sateet ovat vähäisiä 4.päivään saakka. Samoin tuulet ovat maltillisia, korkeintaan keskimäärin viittä metriä sekunnissa.

Hyvällä tuurilla maa voi kuitenkin olla valkoinen uutenavuotena. Tammikuussa kylmä alue on ajoittain lähellä Suomea, joten silloin saattaa päästä nauttimaan jonkinlaisesta talvesta. Tammikuun puolivälin jälkeen sää voi tosin taas muuttua lauhemmaksi ja sateisemmaksi. Se on kuitenkin vielä kaukana ja epävarmaa. Säätiedotuksessa on käytetty hyväksi niin Ilmatieteen laitoksen kuin Forecankin tietoja.