Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Evakko-muistomerkki paljastettiin hautausmaalla

Minna Mäkelä
Urjalan hautausmaalla paljastettiin lauantaina 30. marraskuuta, talvisodan alkamisen 80-vuotispäivänä, Seppo Pirhosen suunnittelema, graniittinen Evakko-muistomerkki. Muistomerkki kunnioittaa Urjalassa viimeisen leposijansa saaneita evakkoja.

Evakko-muistomerkki on mustaa graniittia. Sen paljastivat Eija Mattila ja Pasi Närvänen.

Minna Mäkelä
Urjalan hautausmaalla paljastettiin lauantaina 30. marraskuuta, talvisodan alkamisen 80-vuotispäivänä, Seppo Pirhosen suunnittelema, graniittinen Evakko-muistomerkki. Muistomerkki kunnioittaa Urjalassa viimeisen leposijansa saaneita evakkoja.

Ennen mustomerkin paljastamista puhunut Pirhonen kertoi, että Karjalaseurassa ajatuksen kaikille Karjalan evakoille hankittavasta muistomerkistä esitti Muolaasta Urjalaan asettunut Rauni Närvänen. Muistomerkkihanke oli vireillä vuoden verran.

Seppo Pirhonen totesi puheessaan, miten 80 vuotta sitten Neuvostoliiton hyökkäyksestä alkanut talvisota mullisti karjalaisten, hämäläisten ja kaikkien muiden suomalaisten elämän ja tulevat kohtalot.

Lue lisää juhlallisesta tilaisuudesta Urjalan Sanomista 5.12. tai jo tänään digilehdestä kello 19 alkaen!