Voimavalmentaja Mika Saha laatii treeniohjelmia myös ihan tavallisille matti meikäläisille. Ei tarvitse siis tähdätä voimamieskisoihin, vaikka Saha itse harrastaakin niitä.
terveys, voimavalmennus (muokattu 17.8.2022) Urjalan Ylläpito

Mika Saha uskoo voimavalmennukseen

Heli Mustonen

Urjalan Menosissa asuva voimavalmentaja Mika Saha toivoo seniori-ikäistenkin muistavan lihaskunnon merkityksen.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa harjoittelua. Mitä paremmassa kunnossa lihakset ja tasapaino ovat, sen pitempään pystyy seniori-iässä asumaan ominpäin kotonaan, hän sanoo.

Sahalla itsellään on yhden miehen yritys, joka tarjoaa niin kuntosalivalmennusta kuin treeniohjelmien laadintaa.

Mika Saha ajaa asiakkaan luokse tämän oman paikkakunnan kuntosalille. Myös Sahan omalla kotisalilla harjoittelu onnistuu, varsinkin, jos tahtoo harjoitella nimenomaan voimamieskisoja varten. Se on nimittäin harrastuksena Mikan omaa sydäntä lähellä.
Mies on osallistunut Suomen vahvin mies -kisoihin kaksi kertaa. Tavoitteena on, että hän voittaisi jonakin vuonna koko kisan.

Mika Saha on tällä hetkellä 27-vuotias ja sanoo, että Suomen vahvin mies -kisojen voittamiseen on onneksi vielä aikaa. Kärkikahinoissa olevat kun ovat yleensä iältään lähempänä neljääkymmentä kuin kolmeakymmentä vuotta.

Lue lisää Urjalan voimakkaimmasta yrittäjästä tämän viikon Urjalan Sanomista tai digilehdestä jo tänään 30.10. klo 19 alkaen.