Santasten kolmiossa on hyvin tilaa kahdelle.
asuminen (muokattu 18.8.2022) Urjalan Ylläpito

Santaset ovat asuneet samassa asunnossa 50 vuotta

Minna Mäkelä

Seija  ja Erkki Santanen muuttivat kolmen pienen tyttärensä kanssa Urjalan kirkonkylään Vanhainkodintielle vuonna 1969 Huhdista. Sen koommin he eivät ole muuttaneet. Paitsi kerran puoleksi vuodeksi evakkoon, kun asunnossa tehtiin täysremontti. Siitä on jo niin kauan aikaa, ettei pariskunta jaksa muistaa, milloin se tarkalleen oli.

Kun Santaset muuttivat, talo oli tuliterä aravakohde. Heitä ennen taloon ehtivät muuttaa vain Toini ja Väinö Leinilä, jotka hoitivat talonmiehen virkaa ja asuivat kaksiossa talon toisessa päädyssä.

Urjalan Talojen toimitusjohtaja Antti Aapasuo kertoo, että hänen kohdalleen on vain kerran aiemmin osunut samanlainen tapaus, jossa asukkaat ovat ehtineet asua yhdessä ja samassa asunnossa vuokralla 50 vuotta.

Lue lisää Urjalan Sanomista 29.8.2019 tai jo keskiviikkona digilehdestä kello 19!