Hannu Ikävalko on puhdetöinään tehnyt lumilinnankin sunnuntain kisaa varten varikkoalueen reunaan. Siihen tulee vielä lapsille liukumäki.
moottoriurheilu (muokattu 16.9.2022) Urjalan Ylläpito

Uusi rallirata testataan kisassa

Iiro-Pekka Airola

Urjalan Kampparinkulmalla ajetaan sunnuntaina harrastesprint-kisa, jonka takana ovat uunituore yhdistys Hämeen Moottoriseura, Harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö sekä urjalalainen yrittäjä Tommi Sakala.

– Urjalassa on hyvin paljon aktiivista toimitsijaporukkaa ja ihmisiä, ja saimme paljon urjalalaisia mukaan innostumaan tähän. Tämä on hyvin pitkälle paikallisin voimin tehty tapahtuma, kilpailunjohtaja Riku Ainasvuori kertoo.

Harrastemoottoriurheilun suosio on Ainasvuoren mukaan nousussa.

– Turvallisuusasioista tässä ei tingitä, mutta kilpailun järjestäminen ja kilpailemaan tuleminen on tehty helpommaksi, Ainasvuori selvittää.

Tärkeimmän työn kisan mahdolliseksi on kuitenkin tehnyt Hannu Ikävalko, joka on rakentanut mailleen 3,5 kilometriä pitkän metsäradan.

Kun se yhdistetään Ikävalkon tekojärven jäälle tehtyyn jäärataan, saadaan sunnuntain kisaan yhdistetty noin 5,3 kilometrin lenkki.

Ikävalko kuvaa radan suunnittelua hän kuvaa antoisimmaksi osaksi tekoprosessia. Tien kulkua määrittää isolta osin kuitenkin myös luonto.

– Kalliot sen sanelee. On mentävä sieltä, mistä pääsee, Ikävalko kertoo.

Ikävalkon mukaan radasta on tehty tietoisestikin sellainen, että vauhti ei nouse liiaksi. Hän arvioi, että keskinopeus pyörinee 60 kilometrin huitteilla, mutta parhaimmillaan mittarin viisari voi nousta toiselle sadalle.

Lue lisää Urjalan Sanomista torstaina 1.3.2018 tai digilehdestä jo keskiviikkona kello 19!