Miska Koivulammi.
karting, moottoriurheilu, nuoret (muokattu 3.8.2022) Urjalan Ylläpito

13-vuotias Miska Koivulammi kisaa jo aikuiskuskeja vastaan kartingissa

Heli Mustonen

Palataan aikaan kahdeksan vuotta taaksepäin. Viisivuotias Miska Koivulammi on perheensä kanssa katsomassa jokamiesluokan autokilpailuja, sillä ne ovat Sari-äidin sydäntä lähellä. Pienen Miskan silmät tuikkivat sen verran kovaa innostuksesta, että katsomossa oleva nainen alkaa jututtaa perhettä.

– Siinä katsomossa höpötettiin, ja nainen kertoi, että Toijalassa olisi kartingkerho. Sinne voisi tulla tutustumaan, Sari Koivulammi muistelee.

Se oli kohtalokas vinkki. Nyt Koivulammin perhe on ollut sillä tiellä siitä asti. Sari-äidin jokamiesluokka eli jokkis on saanut jäädä, sillä koko perhe kulkee Miskan kanssa karting-kisasta toiseen. Kartingissa autonrattiin lähdetään yleensä heti maaliskuussa, kun lumet sulavat pois ja osa radoista on niin pitkään auki, kun niillä ei ole lunta. Talvikuukaudet voi sitten pitää rattituntumaa yllä peltoautoilla.

– Tulevaksi kaudeksi on suunniteltu jääkartinkia. Se olisi kova juttu, Miska Koivulammi sanoo toiveikkaana.

Lue lisää Miskasta ja kartingista päivän lehdestä!