Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Urjala sai palkinnon Pirkanmaan yrittäjiltä

Iiro-Pekka Airola
Urjala palkittiin vuoden 2017 aikana eniten omaa elinvoima-asemaansa parantaneena kuntana Pirkanmaalla. Palkinto jaettiin keskiviikkona, kun Pirkanmaan yrittäjien ja Pirkanmaan liiton yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun tulokset julkistettiin Lempäälän Ideaparkissa.

Urjalan yrittäjien puheenjohtaja Jani Tuominen ja kunnan elinkeinoasiamies Satu Sarin saivat iloisia uutisia.

Iiro-Pekka Airola
Urjala palkittiin vuoden 2017 aikana eniten omaa elinvoima-asemaansa parantaneena kuntana Pirkanmaalla. Palkinto jaettiin keskiviikkona, kun Pirkanmaan yrittäjien ja Pirkanmaan liiton yrittäjyys- ja elinvoimakuntakilpailun tulokset julkistettiin Lempäälän Ideaparkissa.

Kilpailuun osallistuivat kaikki Pirkanmaan kunnat. Parhaat pisteet sai Ylöjärven kaupunki, joka voi nyt vuoden ajan käyttää Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -nimikettä. Tiedotteen mukaan Ylöjärvi oli vahva kaikilla kilpailun osa-alueilla ja sen yrittäjyyskasvatus on noteerattu myös valtakunnallisesti.

Toiselle sijalle kilpailussa tuli viime vuoden voittaja Lempäälä. Pronssimitali meni jakoon Hämeenkyrön, Parkanon ja Pälkäneen kuntien kesken.

Kilpailussa kunnat ja yrittäjäjärjestön paikallisyhdistykset arvioivat yhdessä kunnan toiminnan yritysmyönteisyyttä ja kunnan elinvoimatekijöitä. Arvioinnissa tarkastellaan esimerkiksi kunnan elinkeinopolitiikkaa, julkisia hankintoja, kaavoitusta, yrittäjyyskasvatusta, yritysvaikutusten arviointia ja palvelusetelien käyttöä.

Tiedotteen mukaan tänä vuonna keskeisessä roolissa olivat erityisesti kunnan yrittäjäyhteistyö, toimivat elinkeinopalvelut ja yritysmyönteinen kaavoitus. Lisäksi painotettiin yritysvaikutusarviointien käyttöä kunnan päätöksenteossa, kunnan hankintapolitiikan toimivuutta ja konkreettista yhdessä tekemistä.