Itsenäisyyspäivänä laskettavat havuvihot syntyivät lauantaina käden käänteessä talkoovoimin.
sankarihaudat, talkootyö (muokattu 16.9.2022) Urjalan Ylläpito

Havuvihkotalkoot saivat urjalalaiset syttymään

Heli Lehtelä

Ympäri Suomea on viime aikoina talkoiltu sankarihaudoille itsenäisyyspäivänä laskettavia havulaitteita. Urjalassa koulujen oppilaskunnat haastoivat kuntalaiset viime lauantaina Aseman koululle havuvihkotalkoisiin.

– Talkoot onnistuivat yli odotusten. Paikalle saapui reilu 50 talkoolaista. 325 vihkoa saatiin koottua 2,5 tunnissa. Ulkoryhmä muokkasi oksia sopivan kokoisiksi ja sisällä oli rusettiryhmä, havuryhmä ja viimeistelyryhmä, joiden yhteistyöllä valmista tuli sähäkästi. Paikan siivoaminenkin talkoiden jälkeen kävi silmänräpäyksessä, iloitsee talkoista vetovastuun ottanut Johanna Vesakoski.

Talkoiden aihe on selvästi koskettanut urjalalaisia yli ikärajojen, sillä Vesakosken mukaan talkoolaisista nuorimmat olivat 7-vuotiaita ja vanhimmat olivat yli 80-vuotiaita. Kaikille löytyi sopiva puuha ja kaikki pääsivät osallistumaan. Paikalla oli kyllä nuorempiakin voimia maistelemassa talkoovälineitä.

– Kaikkia talkoolaisia yhdisti ajatus siitä, että olimme tärkeän asian äärellä. Koululla oli aistittavissa mieletön tekemisen meininki. Haluaisin kiittää Sari Jaakolaa, leijonia, rotareita, Urjalan Sanomia, Aseman koulun vanhempainyhdistystä ja erityisesti kaikkia talkoilijoita! Talkoiden voima on ihmeellinen.

Havuvihot lasketaan Halkivahan hautausmaan sankarihaudoille 6.12. kello 9 alkaen ja Laukeelan hautausmaan sankarihaudoille heti kello 10 alkavan itsenäisyyspäivän jumalanpalveluksen jälkeen.

– Toivottavasti mahdollisimman moni kuntalainen tai sankarivainajien omainen osallistuu itsenäisyyspäivänä laskemaan Urjalan sankarihaudoille niin Halkivahassa kuin Kirkonkylässäkin, vetoaa sivistysjohtaja Juha Salo.