Kylätalon taakse rakennetaan luiska ja muutenkin sisäänmenoa kohennetaan. Mira Jääskeläinen kertoo, että luiska on helpompi tehdä talon takaosaan kuin etuovelle.
menosten kylätalo, menosten kyläyhdistys, talkootyö (muokattu 16.8.2022) Urjalan Ylläpito

Menosten kylätalon remontti jatkuu kesään

Minna Mäkelä

Menosten kyläyhdistys on tehnyt 350 talkootuntia. Vielä on tarjolla 620 tuntia ennen kuin yhdistyksen hanke kylätalon kohentamiseksi on ohi. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Mira Jääskeläinen tietää, mihin talkootunnit uppoavat. Pihapiirissä olevan saunan kaksi huonetta ja eteinen vaativat paljon perustavaa laatua olevaa työtä, johon aikaa kuluu helposti.

Viime kesänä kylätalo katto sai uuden katon. Sen jälkeen muun muassa vanhan koulun ympärillä on kaivettu, asennettu suodatinkankaat ja sepelit, jotta vesi pysyy poissa rakennuksesta. Myös puita ja pensaita on poistettu talon läheltä.

Menosten kyläyhdistyksen hankkeen piti kestää viime vuoden loppuun, mutta koska päätös Leader-hankkeesta tuli niin myöhään, haettiin hankkeelle heti puoli vuotta lisäaikaa. Valmiiksi hankkeessa olevat asiat pitää saada kesäkuun loppuun mennessä.

– Yllättävän hyvin talkoolaisia on ollut mukana, toistakymmentä. Osassa talkoista on mukana yhdistyksen hallituksen väkeä ja osa on ollut yleistalkoita, kuten puiden kaatoa.

Lue lisää Urjalan Sanomista 30.1.2020 tai jo keskiviikkona kello 19 alkaen digilehdestä!