Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Terveisiä eduskunnasta

Sini Ovaskainen
Eduskunta aloitti Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumalla, jossa kansanedustajat vierailivat kouluissa kyselytunnilla. Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru kiersi kouluja omalla vaalipiirillään, ja kävi myös Urjalassa Huhdin koulun ja Väinö Linnan lukion oppilaiden tentattavana.

Pauli Kiuru kertoi tuleville opiskelijoille, että opintotuen uudistuksessa tukaika on rajattu, mutta jos opintonsa suorittaa määräajassa, voi saada hyvityksen opintolainasta.

 

Sini Ovaskainen
Eduskunta aloitti Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumalla, jossa kansanedustajat vierailivat kouluissa kyselytunnilla. Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru kiersi kouluja omalla vaalipiirillään, ja kävi myös Urjalassa Huhdin koulun ja Väinö Linnan lukion oppilaiden tentattavana.

Ammatinvalintakysymyksiä pohtivat yläkoululaiset ja lukiolaiset halusivat tietää muun muassa koulutusuudistuksista ja opintotuen muutoksista.

– Koulutus ja sivistys ovat yhteiskunnan perusta. Lähikoulujen hyvä puoli on se, että ne ovat lähellä. Suurten yksiköiden hyvä puoli on laajempi ja monipuolisempi kurssitarjonta, mutta matka tietenkin kasvaa, Kiuru sanoi lukioverkkokeskustelusta.

Opintotukilaki on hänen mukaansa hyvin monipolvinen ja perustuslaillisesti ongelmallinen.

– Koko laki pitäisi tehdä uudelleen. Viime syksynä hyväksyttiin muutoksia, joiden päälinjaus on kannustaa opiskelemaan määräajassa.

Lue lisää 2.2.2017 lehdestä.