Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Vanhainkodin kohtalo ei muuttunut

Olli Ristimäki Urjalan valtuusto piti maanantaina värikkään kokouksen hoivakotihankkeen tiimoilta. Pääasian lopputuloksena valtuusto päätti yksimielisesti uudelleen myydä Urjalan vanhainkodin Attendo Oy:lle 1 500 000 eurolla.

Valtuusto, paikalla olevat virkamiehet sekä harvalukuinen yleisö kuuntelivat Pasi Ruuskan (ps, sit.) näkemyksiä Attendo-sopimuksen valmistelusta. Ruuska ei kuitenkaan esittänyt vanhainkodin kaupan hylkäämistä.

 

Olli Ristimäki
Urjalan valtuusto piti maanantaina värikkään kokouksen hoivakotihankkeen tiimoilta. Pääasian lopputuloksena valtuusto päätti yksimielisesti uudelleen myydä Urjalan vanhainkodin Attendo Oy:lle 1 500 000 eurolla.

Sama päätös tehtiin jo valtuuston kokouksessa 15. elokuuta, silloin äänestyksen jälkeen. Pasi Ruuska (ps, sit.), Ilpo Viitasaari (ps, sit.) ja Kyllikki Lähdeniemi (kesk) tekivät asiasta kunnallisvalituksen vedoten muun muassa muotovirheisiin kokouksessa sekä siihen, ettei vanhainkodin myyntiä kilpailutettu.

Kunta teetti Realia Managementilla vanhainkotikiinteistön markkina-arvon määrityksen, joka on sen mukaan noin 500 000–700 000 euroa. Kunnanhallitus esitti valtuustolle, että se kumoaa aiemman myyntipäätöksensä, tekee uuden samalla hinnalla sekä hyväksyy kiinteistön kauppakirjan.

Ruuska ja Viitasaari pitivät useita puheenvuoroja kritisoiden Attendo-sopimuksen ja vanhainkodin myymisen valmistelua. He eivät kuitenkaan tehneet vastaehdotuksia päätösesitykselle ja pöytäkirjaan kirjattiin valtuuston yksimielinen päätös myydä Urjalan vanhainkoti Attendolle 1,5 miljoonalla eurolla.

Lue lisää torstain 20.1. Urjalan Sanomista