attendo, vanhainkoti (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Attendo saa vanhainkodin

Olli Ristimäki

Urjalan kunnanvaltuusto päätti maanantai-iltana myydä Urjalan vanhainkodin hoivapalveluyritys Attendolle. Attendo aikoo rakentaa Sairaalanmäelle uuden hoivakodin, joka aloittaisi toimintansa jo ensi vuonna. Attendo maksaa vanhainkodista 1,5 miljoonaa euroa, mutta on ilmoittanut, ettei sillä tällä hetkellä ole käyttöä rakennukselle.

Valtuutettu Suvi Mäkeläinen (kesk) esitti asian jättämistä pöydälle vedoten Attendon ulkomaiseen omistukseen ja veroparatiisiyhteyksiin sekä maineeseen huonona työnatajana ja palveluntuottajana. Ehdotusta kannatettiin, mutta äänestyksessä pöydälle jättämistä kannatti vain 9 valtuutettua.

Asian käsittelyn aikana Ilpo Viitasaari (ps) ehdotti Attendon tarjouksen hylkäämistä Pauli Lellan (ps,sit.) kannattamana. Äänestyksessä Viitasaaren ehdotusta kannatti kuusi valtuutettua 20 vastaan. Viitasaaren ja Lellan lisäksi Pasi Ruuska, Suvi Mäkeläinen ja Kyllikki Lähdeniemi jättivät pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä päätöksestä.

Urjalan kunnanhallitus päätti jo aiemmin sitoutua Attendon tekemään ehdotukseen, aloittaa neuvottelut Urjalan Talojen kanssa Sairaalanmäellä olevan rivitalotontin vuokrasopimuksen ja rivitalokiinteistön purkamisesta sekä esittää Urjalan kunnan ja Akaan kaupungin yhteistoiminta-alueen perusturvalautakunnalle, että se päättää ottaa käyttöön Attendon ehdotuksen mukaisen palvelusetelijärjestelmän Urjalan kunnan asukkaille.

Vanhainkodin nykyinen henkilökunta siirtyy Akaan kaupungilta Attendon palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Lue lisää torstain 18.8 lehdestä