Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Attendo haluaa ostaa vanhainkodin ja rakentaa uuden

Olli Ristimäki
Hoiva-alan yritys Attendo Oy tarjoutuu ostamaan Urjalan kunnalta nykyisen vanhainkodin ja vuokraamaan Sairaalanmäeltä tontin rakentaakseen sinne uuden, 45-paikkaisen hoivakodin. Attendo maksaisi nykyisestä vanhainkodista kunnalle 1,5 miljoonaa euroa. Kunnanhallitus käsitteli tarjousta maanantaina ja esittää yksimielisesti sitä valtuustolle hyväksyttäväksi.

 

 

Olli Ristimäki
Hoiva-alan yritys Attendo Oy tarjoutuu ostamaan Urjalan kunnalta nykyisen vanhainkodin ja vuokraamaan Sairaalanmäeltä tontin rakentaakseen sinne uuden, 45-paikkaisen hoivakodin. Attendo maksaisi nykyisestä vanhainkodista kunnalle 1,5 miljoonaa euroa. Kunnanhallitus käsitteli tarjousta maanantaina ja esittää yksimielisesti sitä valtuustolle hyväksyttäväksi.

Attendo olisi valmis aloittamaan uuden hoivakodin rakentamisen jo lokakuussa, ja valmista tulisi ensi vuoden elokuuhun mennessä. Sen jälkeen Attendo hoitaisi uudessa yksikössä vanhuksia palvelusetelin kautta, eli kunta tarjoaisi vanhuksille palvelusetelin, jolla nämä voisivat ostaa hoivapalvelua Attendolta tai periaatteessa mistä tahansa hoivayksiköstä.

Attendon laskelman mukaan kunnan säästöt ratkaisussa olisivat noin 580 000 euroa vuodessa nykytilanteeseen verrattuna. Nykyisin hoitopäivän kustannus kunnalle on asiakasmaksujen jälkeen 129,21 euroa ja Attendon ehdotuksessa 89,55 euroa.
Vanhainkodin tasearvo elokuussa 2017 on noin 2,3 miljoonaa euroa, jolloin 1,5 miljoonan euron kauppahinnan jälkeen uuden hoivakodin tontin vuokratulot ja säästöt hoitokuluissa kuittaisivat ylimenevän tasearvon vuoden 2018 aikana.

Attendon ehdotuksessa Akaan kaupungin palveluksessa oleva hoivahenkilöstö siirtyisi Attendon palvelukseen vanhoina työntekijöinä entisin eduin, lukuun ottamatta keskuskeittiötä ja kiinteistöhuoltoa.
Käytännössä keskuskeittiön toiminta loppuisi ja ruokapalvelu- sekä yhdistelmätyöntekijöiden määrää vähennettäisiin.

Kunnanvaltuusto käsittelee asiaa näillä näkymin 15. elokuuta.