Poliisin tehovalvonta (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Poliisi valvoo tehostetusti

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä tällä viikolla. Tehostettua valvontaa on porrastetusti eri päivinä eri poliisilaitosten alueilla. Valvontaa suunnataan erityisesti jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja mopoilijoiden liikennekäyttäytymiseen.

Risteysalueille painottuvaa valvontaa kohdennetaan myös ajoneuvoihin. Tavoitteena on lisätä liikenneturvallisuutta etenkin suojateillä.

Viime vuonna tieliikenteessä loukkaantui noin 800 pyöräilijää, 630 mopoilijaa ja 460 jalankulkijaa. Mopo-onnettomuuksissa kehitys on viime vuosina ollut myönteisempää kuin polkupyörä- ja jalankulkijaonnettomuuksissa.

Jalankulkija- ja polkupyöräonnettomuuksien tyypillinen tapahtuma-aika sijoittuu arkipäivien työmatka- ja koululiikenteeseen. Viikonpäivistä eniten onnettomuuksia tapahtuu perjantaisin.