Juuso on kasvanut yrittäjyyteen omassa perheessään, jolla on kuljetusliike. Taustalla näkyy Lahma-Trans Oy:n halli, jossa Juuso on ollut työharjoittelussa.
ammattiopinnot (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Juusosta tulee yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Minna Mäkelä

Urjalalainen Juuso Lahtinen, 17, opiskelee Forssan ammatti-instituutissa toista vuotta logistiikan perustutkintoa. Hän valmistuu aikanaan yhdistelmäajoneuvonkujettajaksi.

Juusolle alalle hakeutuminen oli selvää peruskoulun viimeisellä luokalla. Hän totesi, ettei lukio sittenkään ole hänelle sopiva vaihtoehto. Ammatinvalintaan vaikutti myös se, että Juuso on yrittäjäperheen kasvatti. Jonain päivänä hän jatkaa pappansa perustamaa kuljetusliikettä, jossa hänen isänsäkin työskentelee.

Juuson valitsemalla alalla pitää hänen mielestään olla ahkera, joustava ja rehellinen. Työssä tarvitaan myös kykyä ratkaista ongelmia sekä asiakaspalvelualttiutta. Mikäli aikoo ajamaan ulkomaille, tarvitaan kielitaitoa.

Opiskelu Forssassa on sujunut hyvin. Juuso kertoo, että matka taittuu Urjalasta bussilla 35 minuutissa, joten koulumatkoihin ei mene kuin vähän toista tuntia päivässä.

– Koulu on pienehkö, ja siellä on hyvä ilmapiiri. Meitä on niin vähän, että kaikki ovat kavereita. Opettajia on vain muutamia, kaikkien kanssa pitää tulla toimeen. Koululla on hyvä kalusto ja uudenveroiset tilat. Koulua on mukava käydä.

Lue lisää 3.3.2016 Urjalan Sanomista