Yleinen Urjalan Ylläpito

Valeputkimies varasti rahaa Akaassa

Sisä-Suomen poliisin Valkeakosken rikostutkinta tutkii varkauksia, joissa putkimieheksi esittäytynyt henkilö on päässyt vanhempien ihmisten asuntoihin tarkastamaan väittämäänsä putkistovuotoa ja varastanut asunnossa ollessaan asukkaan rahat. Toistaiseksi poliisille on ilmoitettu muutamasta tällaisesta rikoksesta, ja ne ovat kaikki tapahtuneet Akaan alueella.

Sisä-Suomen poliisin Valkeakosken rikostutkinta tutkii varkauksia, joissa putkimieheksi esittäytynyt henkilö on päässyt vanhempien ihmisten asuntoihin tarkastamaan väittämäänsä putkistovuotoa ja varastanut asunnossa ollessaan asukkaan rahat. Toistaiseksi poliisille on ilmoitettu muutamasta tällaisesta rikoksesta, ja ne ovat kaikki tapahtuneet Akaan alueella.

Valeputkimiehellä on ollut mukanaan putkien korjaamiseen liittyviä työkaluja, mutta osaaminen muuhun kuin varastamiseen on puuttunut. Varkaudet on tehty asukasta huijaamalla, ei väkivaltaa käyttäen.

Poliisi muistuttaa, että kiinteistöjen eli asuntojen sisällä olevat vesivuodot eivät kuulu vesiyhtiöille, eikä ulkopuolinen putkimies saavu siten asuntoon muutoin kuin asukkaan tai asunnon omistajan itse pyytämänä. Vierasta ja kutsumatonta henkilöä ei tule päästää asuntoon sisälle.

Akuuteissa tilanteissa, henkilön ollessa ovella, suositellaan soittamaan hätänumeroon 112. Aiemmin tapahtuneista rikoksista tai niihin liittyvistä vihjeistä tulee ottaa yhteys Valkeakosken poliisiasemalle tai sähköpostiin vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi.