Poliisin tehovalvonta (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Poliisi tehovalvoo raskasta liikennettä

Poliisi valvoo tehostetusti raskasta liikennettä koko maassa tiistaina 6. lokakuuta ja keskiviikkona 7. lokakuuta. Valvontaan osallistuvat kaikki poliisilaitokset.

Poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta kertoo, että valvontajaksolla keskitytään perusasioiden tarkastamiseen, eli niihin valvontakohteisiin, joissa on aiemmin todettu eniten puutteita ja rikkeitä. Valvonta kohdentuu erityisesti ajo- ja lepoaikoihin, ajoneuvon kuntoon, kuorman sidontaan, kuljettajan ajokuntoon sekä asiakirjoihin.

Raskaan liikenteen onnettomuuksien määrä on Onnisen mukaan ollut edelleen laskussa. Onnettomuuksien määrä on vuoden 2015 tammi-elokuun aikana vähentynyt edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 2 113 onnettomuudesta 2 001:een.