Urjalan Yrittäjien mielestä jäähalli luo vireää kuvaa kunnasta.
urjalan jäähalli, vetoomus (muokattu 6.9. 15:29) Urjalan Sanomat

”Jäähalli lisää kunnan elinvoimaa ja houkuttelevuutta”

Urjala on kunta, jonka täytyy pitää tiukasti kiinni omasta elinvoimastaan. Kaikki järkevät ja kustannustehokkaat keinot pitäisi käyttää hyväksi. Meidän pienen kuntamme jäähalli on yksi melko suurikin elinvoimaa ja houkuttelevuutta lisäävä tekijä. Se luo kuvaa vireästä kunnasta.

Jäähallilla käy vuosittain paljon myös ulkopaikkakuntalaisia, joten sen olemassaolo luo mahdollisuuden muualta tulleille tutustua Urjalaan. Tämän vuoksi jäähallilla oleva sponsoriseinä onkin yksi parhaista paikoista lisätä yritysten näkyvyyttä ulkopaikkakuntalaisille. Lisäksi vierailijat käyttävät muitakin paikallisia palveluja, kuten ravintoloita ja kauppoja. Markkinointiin panostamalla vieraita saataisiin melko helposti lisää, koska asiakas voisi vapaammin valita vuoronsa kuin isoissa kaupungeissa.

 

JÄÄKIEKKO taitaa olla urjalalaisten aikuisten suosituin joukkueurheilumuoto. Jäähalli luo mahdollisuuden yrityksille ja järjestöille lisätä henkilökuntansa ja jäsenistönsä hyvinvointia, ja jääkiekko onkin monen pelaajan ainoa liikuntamuoto, ja vielä useamman hikiliikuntamuoto. Lisäksi jääkiekko joukkueurheiluna lisää ihmisten yhteenkuuluvuuden tunnetta, sekä tutustuttaa ihmisiä toisiinsa, mikä ei ole nykyään itsestäänselvyys.

Jääurheilun tukeutuminen vain ulkokentille ei ole käytännössä mahdollista lyhyen pakkasjakson ja vaihtelevien säiden vuoksi. Jäähallin sulkeuduttua osa nuorista siirtää harrastuksensa muualle ja osa lopettaa harrastamisen kokonaan. Näitä nuoria pitäisi kuitenkin saada houkuteltua jäämään Urjalaan, eikä se ole helppoa, jos lempiharrastus siirtyy muualle tai loppuu kokonaan.

 

VAIKKA jäähalli on osakeyhtiä, sitä ei voida käsitellä täysin sellaisena. Se on suurelta osin rakennettu ja se toimii tällä hetkellä suurelta osin talkoovoimin. Lisäksi osakkeenomistajat ovat ostaneet osakkeensa tukeakseen toimintaa tietäen, etteivät ikinä tule saamaan omistukselleen tuottoa. Monet urjalalaiset ovat ylpeitä jäähallistaan ja hyvästä syystä. Se on todella hyvä näyte ihmisten yhteishengestä ja kotiseuturakkaudesta. Jos jäähalli joudutaan nyt sulkemaan, sitä on todella vaikea enää saada.

Käsillä oleva keskustelu koskee lainan myöntämistä Urjalan Jäähalli Oy:lle, jotta toiminta saataisiin käyntiin ensi talveksi. Tämä siis tarkoittaa sitä, että raha aiotaan maksaa takaisin eli olisi näin lähes kustannusneutraali tuki.

Vetoammekin nyt, että Urjalan kunnanvaltuutetut äänestäisivät jäähalliyhtiön lainan puolesta, jotta elinvoimainen kuntamme olisi houkutteleva myös myöhemmin.

Urjalan Yrittäjät ry:n hallitus