– Loukun pitää olla niin korkea, että peto mahtuu seisomaan suorin jaloin sen alla, kertovat pyytäjät Tero Saarikko, Ilkka Järvinen, Heikki Yntälä ja Ari Anttila. Mukana hengessä on myös Jekku-koira.
helmi-hanke, vieraspetopyynti Heli Lehtelä

Suomen ensimmäinen Helmi-supikoira pyydettiin Kortejärveltä, uraauurtava luonnonhoitohanke käynnistyi Urjalassa

– Supikoiralla ei ole lintukirjaa, se ei osaa valikoida syömiään munia, heittää Ari Anttila Vahosten metsästysseurasta…

Kiitos kun luet Urjalan Sanomia!

Tämä sisältö on vain tilaajillemme. Tee tilaus, niin pystyt jatkamaan lukemista.

Nykylain mukaan vieraslajien pyynti ei ole metsästystä, eikä näin ollen vaadi metsästyskorttia. Kortiton maanomistaja voi itsekin pyytää vieraspetoja, kunhan tiedostaa asiaan liittyvät eläinsuojelulliset ja eettiset seikat. Aina voi pyytää apua paikallisilta metsästäjiltä, jolla on tarvittava tietotaito hallussa. Tärkeää on ainakin sallia pyynti alueillaan, ettei haitallisille vieraspedoille jää niin sanottuja suojareservaatteja.

Helmi-vieraspetohankkeen lisäksi myös Suomen Metsästäjäliitolla on samaan teemaan liittyvä Mökkiläiset vieraspetopyyntiin-hanke. Hankkeet tukevat toisiaan. Ajatuksena on luoda kattava ja yhtenäinen vieraspetojen pyyntiverkosto ilman katvealueita ja kuppikuntia minkään tahon välillä.