Aseman koulun säilyttämisen kannalla on lähes 69 prosenttia kuntavaaliehdokkaista.
Kuntapolitiikka (muokattu 21.12.2020) Heli Lehtelä

Ensi vuoden rahojen jako aiheutti kolme tiukkaa äänestystä valtuustossa

Urjalan kunnanvaltuusto kokoontui viime torstaina vielä viimeisen kerran tänä vuonna. Asialistalla oli vain yksi, mutta sitäkin tärkeämpi asia: vuoden 2021 talousarvio. Valtuustolle poikkeukselliseen tyyliin tällä kertaa asioista äänestettiin jopa kolmeen otteeseen avoimin kortein.

Aseman koululta lähtee opettaja

Kunnanhallitus halusi edellisessä kokouksessaan muuttaa sivistyspalvelukeskuksen säästöesitystä niin, että säästöt haettaisiin muualta kuin Aseman koulun opettajan viran lakkauttamisen kautta. Nyt asia tuli valtuuston päätettäväksi. Valtuutettu, sivistyslautakunnan puheenjohtaja Tuija Näppinen (sdp) esitti, että paras tapa etsiä säästöä olisi kuitenkin se, minkä sivistyslautakunta oli aiemmin valmistellut ja vienyt kunnanhallitukselle, eli opettajan viran lakkauttaminen, jota myötä koululle tulisivat myös yhdysluokat.

Äänestys asiasta oli tiukka, mutta valtuuston puheenjohtaja nuiji lopulta aseman koululta lopetettavaksi opettajan viran äänin 12-10.

Teiden hoito jakoi mielipiteet

Päätöksentekoon tuodussa esityksessä oltiin leikkaamassa teiden hoitoon tänä vuonna kohdistetuista 82 000 eurosta 25 prosenttia pois. Valtuutettu Simo Vehmaa (kesk.) teki vastaehdotuksen määrärahojen säilyttämisen puolesta.

Äänestys asiasta meni tasan 11-11, jolloin valtuuston puheenjohtajan Mikko Ristimäen (kesk.) ääni ratkaisi ja teiden hoitoon osoitettu määräraha päätettiin pitää samana.

Metallitie päällystetään

Kolmas äänestys käytiin rakenteilla olevasta Metallitien yritysalueesta. Kunnanhallitus poisti aiemmin Metallitielle osoitetuista määrärahoista 50 000 euroa ja Metallitien alueesta puolet päätettiin jättää viimeistelemättä. Nyt kuitenkin Metallitien päällystämiseen oli osoitettu 95 000 euroa. Valtuutettu Simo Vehmaa (kesk.) esitti, että päällystämisestä tulisi tässä vaiheessa luopua.

Valtuusto päätti äänin 14-8, että Metallitie päällystetään.